Makluman Pelaksanaan Kerja-kerja Menaiktaraf Sistem Bekalan Air

18 NOVEMBER 2019

Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd ("Air Selangor") ingin memaklumkan pelanggannya berhubung pelaksanaan kerja-kerja menaiktaraf sistem bekalan air di Kolam Sedut Bukit Kanching.

Usaha yang dilaksanakan Air Selangor ini adalah bagi memastikan sistem bekalan air berada dalam keadaan baik serta mengelakkan insiden luar jangkaan yang boleh menjejaskan bekalan air kepada pelanggan sekiranya kerja-kerja menaiktaraf sistem bekalan air ini tidak dilaksanakan.

Sehubungan itu, Air Selangor mengeluarkan notis makluman ini agar pelanggan yang terkesan dapat membuat persediaan awal bagi menghadapi gangguan bekalan air sementara untuk tempoh 20 jam yang akan bermula pada jam 9:00 malam, Khamis 28 November 2019. Bekalan air akan dibuka sejurus kerja-kerja menaiktaraf siap dan disasarkan pulih sepenuhnya pada jam 5:00 petang, Jumaat 29 November 2019.

Sebanyak 15 kawasan di wilayah Gombak dan 17 kawasan di wilayah Hulu Selangor melibatkan 22,958 akaun pelanggan berdaftar akan terjejas dengan gangguan bekalan air sementara ini. (sila rujuk senarai kawasan seperti di lampiran).

Pelanggan yang terlibat dinasihatkan untuk menyimpan bekalan air bagi kegunaan sepanjang tempoh gangguan. Air Selangor juga akan menggerakkan bantuan lori-lori tangki air dengan keutamaan kepada premis kritikal serta kecemasan.

Mohon maaf atas segala kesulitan dan Air Selangor mengambil segala usaha bagi mempercepatkan pelaksanakan kerja-kerja menaiktaraf sistem bekalan air ini mengikut jadual serta meminimakan impak gangguan.

Untuk sebarang pertanyaan, hubungi kami di talian 15300 atau dapatkan maklumat serta status terkini yang akan dikemaskini dari semasa ke semasa melalui aplikasi telefon bimbit Air Selangor atau laman sesawang www.airselangor.com. Pelanggan juga boleh menghantar pesanan bagi kes kecemasan dan kritikal melalui WhatsApp ke 019-281 6793 atau 019-280 0919.

Lampiran

Perindustrian Massalam

Seluruh Taman Tun Perak

Taman Tun Teja