Kerja-kerja Pembaikan Paip Pecah di Wilayah Gombak Siap Dilaksanakan

7 Februari 2020

Kuala Lumpur - Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd (Air Selangor) ingin memaklumkan bahawa kerja-kerja pembaikan paip pecah pada sistem paip di Rumah Pam Hulu Kelang telah siap dilaksanakan pada jam 2:20 petang.

Bekalan air telah mula disalurkan ke kawasan-kawasan terjejas dan sehingga jam 6:00 petang, 44.8 peratus (%) atau 26 daripada 57 kawasan terlibat di Wilayah Gombak telah pulih. Segala usaha sedang diambil oleh Air Selangor bagi mempercepatkan proses pemulihan bekalan serta meminimakan impak gangguan kepada para pelanggan.

Pemulihan bekalan air kepada pelanggan bergantung kepada kedudukan geografi dan altitud premis pelanggan. Kawasan yang berhampiran dengan sistem agihan dijangka menerima bekalan lebih awal dan begitu juga sebaliknya. Senarai kawasan yang masih dalam proses pemulihan adalah seperti di Lampiran A.

Kerjasama dan sokongan para pelanggan sepanjang tempoh gangguan bekalan air sementara ini amatlah dihargai dalam usaha Air Selangor memberi perkhidmatan terbaik kepada para pelanggan.

Pihak Air Selangor akan memaklumkan perkembangan berkaitan insiden ini dari semasa ke semasa menerusi semua medium komunikasi Air Selangor termasuk twitter, facebook, instagram, aplikasi telefon pintar Air Selangor dan laman sesawang kami di www.airselangor.com.

- TAMAT –

Lampiran A – Kawasan masih dalam proses pemulihan